Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Віра Савченко отримала дозвіл на зустріч із сестрою в СІЗО


Віра Савченко отримала дозвіл російських слідчих органів на зустріч зі своєю сестрою Надією Савченко 20 січня, повідомив Радіо Свобода речник МЗС України Євген Перебийніс.

«Завтра Віра Савченко прибуває у Москву, разом з українським адвокатом. Віра планує відвідати сестру у слідчому ізоляторі. За нашими даними, дозвіл на це їй уже наданий слідчим комітетом Росії», – розповів Перебийніс.

15 січня уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська закликала російського омбудсмена Еллу Памфілову звернути увагу на стан здоров’я української льотчиці Надії Савченко, яка голодує більш як 30 днів. У зверненні Лутковська також закликала Памфілову посприяти зустрічі з Надією Савченко її сестри Віри.

Росія звинуватила українську льотчицю надію Савченко у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі минулого літа. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України. В середині минулого місяця Савченко оголосила голодування.

Надія Савченко – народний депутат України від партії «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG