Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ, СБУ і Мін’юст готують позови про визнання «ДНР» та «ЛНР» терористами


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Генеральна прокуратура, СБУ та Міністерство юстиції готують позови до суду про визнання угруповань «ДНР»та «ЛНР» терористичними організаціями. Про це заявив генеральний прокурор Віталій Ярема.

«Верховна Рада вже визнала терористичними організаціями так звані «ДНР» і «ЛНР», а Міністерство юстиції спільно з Генеральною прокуратурою України та СБУ створили робочу групу, і ми зараз готуємо позови до суду, щоб судовим рішенням визнати їх терористичними організаціями», – заявив Ярема.

За його словами, відповідні позови подадуть до Окружного адміністративного суду Києва.

Напередодні Верховна Рада звернулась до Євросоюзу, ПАРЄ, Європейського парламенту, США, Канади, Австралії і Японії визнати угруповання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями у зв’язку з подіями у Волновасі Донецької області 13 січня.

Раніше у МВС заявили, що зібрало достатньо доказів щодо кваліфікації дій керівників й учасників «ДНР» за статтею «створення терористичної організації на території Донецької області». За даними міліції, члени «ДНР» причетні до 80 тяжких і особливо тяжких злочинів. Загалом МВС підозрює бойовиків угруповання «Донецька народна республіка» у скоєнні 54 умисних вбивств.

XS
SM
MD
LG