Доступність посилання

ТОП новини

Путін обіцяє швидке розслідування вбивства в Ґюмрі


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв якнайшвидше розслідування і справедливе покарання за вбивство шістьох мирних жителів, членів однієї сім’ї, у вірменському місті Ґюмрі. Про це Путін сказав сьогодні у телефонній розмові з президентом Вірменії Сержем Сарґсяном, повідомляє прес-служба Кремля.

У повідомленні немає інформації про те, що влада Росії готова передати солдата, підозрюваного у вбивстві, для слідства у Вірменії.

Путін висловив співчуття родичам жертв злочину і запевнив вірменського колегу, що російські лікарі нададуть допомогу в лікуванні піврічного хлопчика, який вижив при нападі.

За даними слідства, російський рядовий Валерій Пермяков 12 січня самовільно покинув свою частину зі зброєю і застрелив шістьох людей з однієї сім’ї, включно із дворічною дитиною, а коли відмовив автомат, штиком завдав тяжких травм піврічному хлопчикові.

Вбивство в Ґюмрі, де розташована російська військова база, викликало хвилю протестів у Вірменії. Тисячі маніфестантів вимагали видати Вірменії російського солдата-строковика, який, за даними вірменської влади, зізнався у вбивстві. Він перебуває під арештом на російській військовій базі.

XS
SM
MD
LG