Доступність посилання

ТОП новини

Захарченко є основним підозрюваним у справі про обстріл біля Волновахи – СБУ


Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко (посередині). Донецьк, 15 січня 2015 року
Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко (посередині). Донецьк, 15 січня 2015 року

Основним підозрюваним у справі про загибель мирних жителів під Волновахою є лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

Теракт у Волновасі був спланований керівництвом угруповання «ДНР» та вчинений за їхньої прямої вказівки, наголосив Наливайченко.

Він зазначив, що у слідства є записи відповідних телефонних розмов.

«Йому( Захарченку – ред.) підозру вже винесено. Він викликаний і буде затриманий або українським правосуддям, або міжнародним», – зазначив голова СБУ.

Крім того, генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив, що українські правоохоронці вже передали документи до Інтерполу для оголошення в міжнародний розшук представників угруповань «ДНР» і «ЛНР», зокрема й Захарченка.

Інтерпол поки що не оголосив Захарченка у розшук, додав Ярема.

13 січня у результаті обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою загинули 12, отримали поранення 16 мирних громадян, а такождвоє військових. Силовики порушили справу за статтею «теракт».

В місії ОБСЄ заявили, що всі досліджені ними кратери від вибухів на місці обстрілу блокпосту під Волновахою, де загинули цивільні, спричинені ракетами, випущеними з боку території, захопленої бойовиками.

XS
SM
MD
LG