Доступність посилання

ТОП новини

Встановлені 15 осіб, які побили міліціонерів біля бурштинового родовища


Земля після незаконного видобутку бурштину, Рівне, 2009 рік
Земля після незаконного видобутку бурштину, Рівне, 2009 рік

Жителі Рокитнівського району Рівненщини, які 15 січня вчинили опір працівникам лісової охорони і міліції поблизу незаконних бурштинових копалень, відповідатимуть за погрози і насильницькі дії. Про це Радіо Свобода повідомила представник управління МВС України у Рівненській області Інна Березовська.

За її словами, міліція встановила 15 осіб, причетних до інциденту, який стався в урочищі «Юзефін» поблизу села Глинне Рокинтівського району Рівненщини, а його організатором виявився 51-річний житель села Березове. Правоохоронці проводять слідчо-розшукові дії, щоб встановити і притягти до відповідальності інших учасників події.

15 січня міліціонери разом із працівниками лісової охорони спробували завадити несанкціонованому видобутку бурштину. Однак на підмогу нелегальним видобувачам прибули близько двохсот місцевих жителів. Серед них були люди у балаклавах, які напали на правоохоронців. Двоє міліціонерів госпіталізовані з черепно-мозковою травмою і струсом мозку.

На Рівненщині триває «бурштинова лихоманка», яка в минулі роки супроводжувалася «кришуванням» бурштинових браконьєрів правоохоронцями. Через незаконний видобуток страждає довкілля.

XS
SM
MD
LG