Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові розгляд справи щодо звільненого через люстрацію працівника прокуратури перенесли


Апеляційний суд Харкова, який розглядає скаргу обласної прокуратури на рішення про поновлення Володимира Суходубова на посаді начальника відділу роботи з кадрами обласної прокуратури, перенесли на 2 лютого.

Відповідне рішення прийняли у зв’язку з неявкою Суходубова.

Сьогодні активісти Люстраційного комітету, Євромайдану Харкова, а також народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко побували в апеляційному суді Харкова.

Водночас суд залучив до розгляду справи колишнього прокурора Харківської області Юрія Данильченка як третю особу, оскільки він поставив свій підпис на рішенні щодо звільнення з посади Суходубова.

Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко наголосила, що суддя Окружного адміністративного суду Валентина Самойлова не розібралася в люстраційних перевірках і переплутала норми закону, поновлюючи Суходубова на посаді.

Крім того, народний депутат України, голова люстраційного комітету Єгор Соболєв повідомив Радіо Свобода, що справа Суходубова є принциповою, а тому він збирається це питання винести на обговорення з генпрокурором.

Раніше Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправним наказ про звільнення начальника відділу роботи з кадрами прокуратури Харківської області Володимира Суходубова.

На момент звільнення він обіймав посаду начальника відділу роботи з кадрами. Раніше був першим заступником прокурора Харківської області.

Суходубова звільнили у зв’язку з виконанням закону про очищення влади, відомого як закон про люстрацію.

XS
SM
MD
LG