Доступність посилання

ТОП новини

Вибух у Харкові: 13 постраждалих, серед них 4 дівчини – Геращенко


Вибух у Харкові, поранена жінка, 19 січня 2015 (фото з twitter: IT Sector Харьков)
Вибух у Харкові, поранена жінка, 19 січня 2015 (фото з twitter: IT Sector Харьков)

Під час вибуху у Харкові постраждало 13 людей, четверо з яких дівчата від 19 до 24 років. Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За його інформацією, один потерпілий перебуває у вкрай важкому стані, шість – у важкому, ще шестеро отримали легкі поранення. За словами Геращенка, люди були поранені металевими осколками.

«Європа! США! Цивілізований, як Ви себе називаєте світ, які Вам ще потрібні докази того, що Путіна потрібно ізолювати, як скаженого пса, коли він уже приніс смерть і кров у раніше далекі від лінії фронту українські міста?!» – кзазначає Геращенко.

«Те, що відбулося сьогодні у Харкові побіля будівлі Московського районного суду, це заздалегідь спланований і підготовлений терористичний акт», – наголосив він.

Прокуратура попередньо кваліфікує вибух біля суду у Харкові як «теракт».

За попередніми даними, вибуховий пристрій був закладений не біля входу у будівлю суду, а на території біля суду, повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За його словами, вибух пролунав, коли люди виходили з будівлі по завершенню судового засідання.

На місці інциденту працюють експерти-вибухотехніки та правоохоронці.

У Харкові проводиться спецоперація з розшуку та затримання причетних до вибухів біля будівлі Московського районного суду. Про це повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

«Голова СБУ і міністр внутрішніх справ у зв’язку з вибухом у Харкові повідомляють про створення окремого штабу, до якого увійшли представники СБУ, МВС та співробітники прокуратури. У Харкові оголошена спецоперація з розшуку та затримання правопорушників. Здійснюються екстрені антитерористичні заходи. Ми просимо усіх зберігати спокій і витримку», – зазначив Лубківський.

Упродовж останніх місяців у Харкові стались кілька вибухів: на залізниці, біля військових об’єктів та у кафе.

XS
SM
MD
LG