Доступність посилання

ТОП новини

Син Царьова через суд виселяє переселенців з дому батька – активісти


Олег Царьов
Олег Царьов

Син колишнього народного депутата України від Партії регіонів Олега Царьова Максим Царьов через суд намагається виселити з будинку свого батька у селищі Старі Кодаки під Дніпропетровськом кілька родин переселенців з Донбасу. Інформацію про це у понеділок, 19 січня, Радіо Свобода підтвердив керівник дніпропетровського «Автомайдану» Тарас Здреник.

За його даними, відповідний позов син екс-регіонала подав до Дніпропетровського районного суду.

Як поінформував Тарас Здреник, наразі в будинку Царьових під Дніпропетровська мешкають понад двох десятків вимушених переселенців з Донбасу, зокрема діти.

«Інших варіантів їх розселити вже просто не було. Те, що переселенці живуть у цьому будинку – це гарантія того, що будинок залишиться недоторканим, адже є такі організації, які свого часу вже намагались спалити цей будинок. З іншого боку, з вини самого Царьова, який підтримує озброєних сепаратистів на Донбасі, ці люди були вимушені залишити свої будинки, свої квартири і переїхати на Дніпропетровщину. Вони не претендують на майно Царьова, вони просто не мають де жити. Всі речі по максимуму були вивезені з будинку перед заселенням, окрім меблів та неробочого телевізора», – розповів Радіо Свобода Тарас Здреник.

Як зазначив Здреник, щоб завадити виселенню переселенців, до захисту їхніх інтересів залучатимуть волонтерів-юристів.

У червні 2014 року до будинку Олега Царьова біля Дніпропетровська місцеві автомайданівці почали заселяти переселенців із Донбасу. Ініціатори заявили: це тимчасовий, вимушений захід, маєток, як і раніше, перебуває у власності депутата, його конфіскація не передбачається.

2014 року в Україні проти екс-депутата порушили кримінальні провадження через заклики до змін державного устрою й кордонів України, а проти його фірм на Дніпропетровщині – через несплату орендної плати за землю, забруднення довкілля та інші порушення.

XS
SM
MD
LG