Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ проведе засідання щодо України


Постійна рада ОБСЄ збереться на нараду щодо ситуації на сході України, йдеться в повідомленні в Twitter швейцарського і американського представництв при організації.

За повідомленнями, зустріч відбудеться у Відні сьогодні о 16:30 (17:30 за Києвом).

Очікується, що зі звітом виступлять голова Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки і співпраці в Європі Ертугрул Апакан і Гайді Тальявіні, яка представляє ОБСЄ на переговорах контактної групи.

Раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста висловив глибоке занепокоєння «ескалацією насильства» на сході України в останні два тижні.

Українські військові протягом останніх днів повідомляють про активізацію обстрілів з боку проросійських бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції, зокрема, інтенсивні бої ведуться за Донецький аеропорт і прилеглу територію.

19 січня внаслідок обстрілу бойовиків міста Дебальцеве на Донеччині загинули три людини, повідомляють у прес-центрі АТО. Минулого тижня внаслідок обстрілу українського блокпосту поблизу Волновахи загинули 12 мирних жителів – пасажирів маршрутки, були поранені ще 16 людей в автобусі, а також двоє українських силовиків. В місії ОБСЄ заявили, що всі досліджені ними кратери від вибухів на місці обстрілу блокпосту під Волновахою, де загинули цивільні, спричинені ракетами, випущеними з боку території, захопленої бойовиками.

XS
SM
MD
LG