Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив силовикам зміцнити оборону Авдіївки


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Премєр-міністр України Арсеній Яценюк доручив віце-премєр-міністру - міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства країни Геннадієві Зубку внести Авдіївку Донецька області до переліку обєктів, де відбувається АТО, а силовикам – зміцнити її оборону.

Окрім цього, премєр доручив керівництву Міноборони та МВС вжити заходів щодо посилення оборони та охорони Авдіївки з метою захисту мирних громадян «від російських терористів».

Водночас Яценюк вважає, що метою різкого посилення обстрілів бойовиками Авдіївки є найбільший в Європі Авдіївский коксохімзавод.

«Зараз російські терористи посилили свої обстріли, щойно я був проінформований про шквал обстрілів на Авдіївку. 36 тисяч людей в Авдіївці 5-ий день без води. Основна мета російських терористів в Авдіївці – це знищити один з найбільших в Європі коксохімічних заводів. Там протягом тривалого періоду обстрілюють росіяни його з «Градів», якщо завод буде знищено, а саме це є метою росіян, то це означає, що вони хочуть зупинити в цілому весь металургійний комплекс України, так як без коксу неможливо виплавити сталь. І нам прийдеться приймати оперативні рішення для того, щоб забезпечити коксом з інших країн світу. Але це неможливо зробити швидко. І абсолютно зрозуміло, що завдання російських терористів – знищення українців і знищення української економіки», – зазначив він.

У МВС Донецької області повідомляють, що з 11 січня в Авдіївці в результаті обстрілів житлових кварталів та міських підприємств загинуло 2 людини, ще 9 чоловік отримали осколкові поранення різної важкості. Зазнала руйнувань інфраструктура міста.

XS
SM
MD
LG