Доступність посилання

ТОП новини

Нафта подорожчала після повідомлень про смерть короля Саудівської Аравії


Король Абдалла
Король Абдалла

Після повідомлення про смерть короля Саудівської Аравії Абдалли на світових торгах спостерігається зростання цін на нафту.

На азійських торгах ціна на нафту марки WTI піднялася майже на два відсотки – до 47,21 долара за барель. Більш ніж, на два відсотки подорожчала нафта марки Brent, досягнувши до 49,55 доларів за барель.

Головний економіст Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль заявив, що не очікує якихось значних змін у нафтовій політиці Саудівської Аравії. Виступаючи на форумі в Давосі, він висловив сподівання, що політика цієї країни буде і надалі залишатися стабілізаційним фактором на нафтових ринках.

Як повідомило вранці державне телебачення Саудівської Аравії, король Абдалла помер на 91 році життя. Протягом кількох тижнів він хворів на легеневу інфекцію.

Ціни на нафту впали майже на 60% від червня 2014 року. Причиною цього називають значні надлишкові запаси нафти на тлі послаблення попиту на цей продукт. Додатковий негативний вплив на ціну нафти справило листопадове рішення Організації країн-експортерів нафти не скорочувати обсяги видобутку сировини.

Зниження ціни нафти негативно впливає на економіку країн, які значною мірою залежать від експорту енергоносіїв, зокрема, Росії.

XS
SM
MD
LG