Доступність посилання

ТОП новини

Савченко продовжує голодування – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває в російському СІЗО, продовжує голодування. Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін у своєму twitter.

«Вийшов від Надії Савченко з СІЗО-6. Вона продовжує голодування і не припинить. Тюремні лікарі сказали, більше ніж 40 днів ніхто не голодував там», – написав він.

За його словами, у понеділок, 26 січня, Савченко прокапають глюкозу і візьмуть аналізи.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування.

Як повідомила в ефірі Радіо Свобода сестра української льотчиці Віра Савченко, Надія вимагає звільнити її до 26 січня, коли має відбутися засідання ПАРЄ. Якщо її не випустять на волю, це створить прецедент в історії Ради Європи, коли одна з країн-членів, Росія, тримає в ув’язненні делегата іншої країни.

Верховна Рада України делегувала Савченко, яка є народним депутатом від «Батьківщини», до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Крім того, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер звернулася до спікера Держдуми Росії Сергія Наришкіна і попросила посприяти звільненню Савченко, щоб забезпечити її присутність на відкритті січневої сесії ПАРЄ.

Росія звинуватила українську льотчицю надію Савченко у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі минулого літа. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

XS
SM
MD
LG