Доступність посилання

ТОП новини

Станиця Луганська і Щастя вночі пережили пекло – Москаль


У Станиці Луганській насьогодні склалась критична ситуація, обстріли з артилерії, мінометів та «Градів» не припинялися цілу ніч. Про це на своєму сайті повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

«Виставлені на пагорбі за Сіверським Донцем (контрольована бойовиками територія) установки «Град» та гармати, які стріляють по житлових кварталах прямою наводкою, видно неозброєним оком. У селищі десятки пошкоджених та зруйнованих будинків, деякі палають досі. Рятувальники виїхати й гасити пожежі не можуть через постійні бойові дії. У Станиці немає ні світла, ні газу, ні води, ні тепла. Критична ситуація в мікрорайоні Кондрашівка, який обстрілюється особливо інтенсивно. Місцеві мешканці, що залишилися тут, виїхати в безпечну місцевість не мають можливості. Наслідки нічних обстрілів (кількість зруйнованого житла, постраждалі серед мирних мешканців) встановити поки неможливо», – повідомив Москаль.

Крім того, за його словами, інтенсивних обстрілів протягом ночі зазнало також місто Щастя.

«Останній відбувся сьогодні о 6:45. Стріляли з «Градів» та артилерії бойовики з боку окупованого «ЛНР» села Весела Гора. На трьох вулицях у центральній частині зруйновані та пошкоджені житлові будинки, під уламками одного з них загинула 58-річна жінка», – повідомив Геннадій Москаль.

«Мешканці Станиці й Щастя пережили за вчорашній день та минулу ніч справжнє пекло. Зруйновані будинки, розбита інфраструктура, відсутність тепла, світла, води, загиблі люди – усе це наслідки «русского міра», який Росія через найманців та своїми регулярними військами несе сусідам за те, що вони хочуть жити в нормальній незалежній країні», – написав голова Луганської ОДА.

У штабі АТО повідомили про майже три десятка обстрілів бойовиками позицій українських військових з вечора п'ятниці і до світанку суботи. Про активізацію бойовиків поблизу Маріуполя і Ясинуватої повідомляли і в групі «Інформаційний опір».

XS
SM
MD
LG