Доступність посилання

ТОП новини

Путін відповідальний за вбитих через обстріл в Маріуполі – Турчинов (оновлено)


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

Російський президент Володимир Путін є відповідальним за жертви серед мирного населення в результаті обстрілу житлового району Маріуполя у суботу, 24 січня. Про це йдеться у заяві секретаря РНБО Олександра Турчинова.

«Сьогоднішній черговий кривавий злочин проти людяності, вчинений російськими військовими та повністю контрольованими ними бандами терористів, став прямою реалізацією поставлених Путіним завдань на вчорашньому засіданні Ради безпеки Російської Федерації. Саме на Путіні лежить пряма відповідальність за смерть, кров та страждання українців. Ворог отримає гідну відповідь за свої криваві злочини!» – сказав секретар РНБО Олександр Турчинов.

«Сьогодні, 24 січня, російсько-терористичні угруповання після поразки спроб прорвати оборону українських військових у кривавому безумстві та злобі обстріляли з систем залпового вогню мирне місто Маріуполь. Внаслідок варварського обстрілу в Маріуполі вбито та поранено мирних українських громадян… Місто Маріуполь надійно захищене нашими військовими від наступу агресора», – додав Турчинов.

У суботу вранці бойовики обстріляли східний район Маріуполя. За останніми даними, загинуло 16 людей, 83 поранені. Про це йдеться на сайті міськради Маріуполя. Раніше про кількість жертв повідомили в обласному управлінні міліції.

За даними правоохоронців, усіх потерпілих госпіталізували.

Представники угруповання «ДНР» заперечують причетність на цієї атаки.

Сьогоднішній обстріл мирного населення на Донбасі став вже третім за останні дні. Спочатку 13 січня нападники обстріляли автобус з цивільними під Волновахою, а позавчора влаштували вибух на тролейбусній зупинці в Донецьку. В обох випадках загинуло понад 20 людей.

Офіційна Москва продовжує наполягати, що не має стосунку до трагічних подій на Сході, зокрема до фінансової і військової підтримки тамтешніх бойовиків, й визнає лише присутність російських «добровольців».

На цю ж тему:

(Фото окремих місць обстрілу)

Частина фотографій бстрілу житлового району Маріуполя із офіційного сайту МВС України.

XS
SM
MD
LG