Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США Керрі засудив обстріл Маріуполя


Джон Керрі
Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі засудив обстріл Маріуполя у суботу і закликав Росію припинити підтримку бойовиків на сході України. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій Держдепартаментом США.

«Я приєднуюся до моїх європейських колег у найрішучішому засудженні сьогоднішнього жахливого нападу сепаратистами, підтримуваними Росією, на житлові квартали Маріуполя», – наголосив Керрі.

«Це неприйнятно, що сепаратисти публічно вихваляються цими та іншими наступальними кроками, що є кричущим порушенням мінських угод, які самі ж і підписували», – заявив держсекретар США.

За його словами, дії бойовиків не лише у Маріуполі й Дебальцевому, але й уздовж усієї лінії розмежування «були здійснені і підтримані безвідповідальним і небезпечним рішенням Росії в останні тижні поповнити їхнє забезпечення сотнями нових одиниць сучасного озброєння, зокрема ракетними системами, важкою артилерією, танками, бронетехнікою, а також допомогою із оперативним командуванням і контролем, що тривають».

«Ми закликаємо Росію негайно припинити підтримку сепаратистів, закрити кордон із Україною і вивести все озброєння й живу силу, припинити фінансову допомогу», – наголосив Керрі. Інакше, за його словами, тиск США і міжнародної спільноти на Росію лише зростатиме.

Унаслідок обстрілу Маріуполя у суботу загинуло щонайменше 30 осіб, близько сотні поранені.

XS
SM
MD
LG