Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську пораненим «кіборгам» перелили понад 100 літрів крові


До Дніпропетровська доправляють тяжкопоранених «кіборгів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00

За останні п’ять днів, після загострення ситуації на Донбасі, до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова доправили понад 100 тяжкопоранених бійців із донецького аеропорту, Пісків та інших «гарячих» точок. Про це Радіо Свобода в суботу повідомив заступник головного лікаря медичного закладу Юрій Скребець.

За його даними, у більшості з них – осколкові ураження головного мозку, черевної порожнини, грудної клітки, переломи кінцівок. Переважно це – результат обстрілів з системи «Град».

«Зроблено вже кілька десятків складних операцій. Одна, на жаль, ампутація, не вдалось уникнути, бо повністю було зруйноване передпліччя і частина плеча військовослужбовця. На щастя, жоден пацієнт в лікарні не помер. Перелито більше 100 літрів крові та препаратів крові. Чотири пацієнта – у вкрай важкому стані, ще 15 – у важкому стані. Всього у реанімації більш ніж 20 пацієнтів», – повідомив Скребець.

Радіо Свобода вдалося поспілкуватись з українськими бійцями, оборонцями донецького аеропорту та Пісків, яких доправили до лікарні останнім часом і які вже одужують. Усі вони підтримують зв’язок із бойовими побратимами на передовій, а командир окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» з позивним «Кум» з лікарняного ліжка навіть координує дії свого підрозділу.

«На Піски вже декілька атак було за останні дні, йде постійна розвідка боєм. Це – неповноцінні атаки, але сепаратисти концентрують сили навколо Пісків. Піски – це рубіж, який обов’язково треба утримати, адже він відкриває дорогу на Червоноармійськ фактично. Там буде складно, але там товариство з високим бойовим духом, в основному наші добровольчі підрозділи, які мають дуже високу мотивацію», – розповів Радіо Свобода «Кум».

Ситуація на території аеропорту Донецька ускладнилася в останні дні. У суботу ведення бою на території летовища підтвердили у штабі АТО.

XS
SM
MD
LG