Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко провів зустріч з представниками фракцій коаліції у Раді


Петро Порошенко ©Shutterstock
Петро Порошенко ©Shutterstock

Напередодні засідання Верховної Ради президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками фракцій парламентської коаліції. Про це повідомляє прес-служба президента.

Порошенко поінформував представників фракцій коаліції Верховної Ради про результати засідання Ради національної безпеки та оборони від 25 січня.

Рішенням РНБО було запропоновано внести зміни в законодавство щодо утворення військово-цивільних адміністрацій в населених пунктах Донецької та Луганської областей.

«Це дозволить сьогодні вирішити питання відсутності влади на звільнених територіях, коли фактично втекли всі обрані депутати місцевих рад, які займали сепаратистські позиції, скоювали злочини, переховуються від правосуддя та думають, що таким чином будуть протидіяти українській владі для відновлення ефективності дій», – зазначив президент.

«Тому пропонується режим, коли до місцевих виборів працюватимуть військово-цивільні адміністрації в районах та містах, яким перейдуть всі повноваження місцевого самоврядування до обрання повноправних представницьких органів, які будуть діяти після виборів», – додав Порошенко.

За його словами, призначатися можуть не лише військові, але і цивільні люди, які мають господарчий досвід.

За результатами засідання РНБО і на виконання доручень президента уряд ввів режим надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей. Про це рішення Кабміну повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, який також був присутнім на зустрічі.

Водночас спікер Верховної Ради Володимир Гройсман зазначив, що питання щодо запровадження воєнного стану парламент у вівторок не розглядатиме. За його словами, Рада прийматиме закони, які поліпшуватимуть стан обороноздатності країни.

Завтра відбудеться засідання Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG