Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко наполягає на визнанні Росії агресором


Тимошенко наполягає на визнанні Росії агресором
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Тимошенко наполягає на визнанні Росії агресором

Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наполягає на визнанні Росії агресором.

«Ми повинні адекватно реагувати на війну, яку проти нас веде Російська Федерація, саме на війну, це не терористичні дії, хоча вони також присутні як складові цієї війни. Це повноцінна війна, яку так і потрібно називати. На міжнародній арені нам треба негайно почати всі юридичні правові процедури визначення Росії як країни-агресора», – зазначила Тимошенко.

За її словами, Росія як агресор та ініціатор військового конфлікту в Україні має бути виключена зі складу Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй.

Сьогодні, 26 січня, відбудеться позачергове засідання Ради безпеки ООН щодо артилерійського обстрілу Маріуполя. Посол України в ООН Юрій Сергєєв припускає, що дискусія в Раді безпеки щодо обстрілів Маріуполя буде відрізнятися від усіх попередніх.

Внаслідок обстрілу східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 людей, майже 100 були поранені. Обстріл, як визначила спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вівся з території, підконтрольної угрупованню «ДНР».

Сьогодні голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Маріуполь обстрілювала російська артилерія. За його словами, обстріл здійснювався під керівництвом російського офіцера.

XS
SM
MD
LG