Доступність посилання

ТОП новини

Українці в Римі вимагають від італійських депутатів сприяти звільненню Савченко


Під час мітингу на підтримку Надії Савченко в Римі, 26 січня 2015 року
Під час мітингу на підтримку Надії Савченко в Римі, 26 січня 2015 року

У Римі близько півсотні українських активістів провели сьогодні акцію на підтримку ув’язненої льотчиці Надії Савченко. Біля стін італійського парламенту вони вимагали від депутатів, щоб ті спільно з європейськими колегами активніше сприяли звільненню українки, ув’язненої в Росії.

На тлі української символіки та антиросійських гасел активістка громади Леся Татарин розповіла італійською мовою історію захоплення льотчиці та її викрадення до Росії. «Міжнародна спільнота визнала Надію Савченко політичним в’язнем і вимагає її негайного звільнення», − наголосила промовець. «Свободу Надії!» − скандували маніфестанти.

Присутнім повідомили, що кілька парламентарів звернулися до прем’єр-міністра та міністра закордонних справ Італії із запитом про заходи італійського уряду стосовно гарантій прав Надії Савченко та її негайного звільнення.

Під час акції провели і виставу, під час якої «російські солдати» натягнули наручники на «полонянку», яка потім повернулася в обійми «неньки-України».

Маніфестації на підтримку української льотчиці відбулися сьогодні в різних містах світу. Сьогодні ж Парламентська асамблея Ради Європи затвердила її делегатом у ПАРЄ.

Надія Савченко перебуває в СІЗО у Москві. Її звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів. Льотчиця звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України. Надія Савченко голодує понад 40 днів.

XS
SM
MD
LG