Доступність посилання

ТОП новини

Воєнний стан не вводять, бо бояться, що Європа не видаватиме кредити – Парасюк


Володимир Парасюк
Володимир Парасюк

Верховна Рада та лідери держави мають викривлене уявлення про те, що насправді відбувається в Україні, а також «озираються на Європу». Саме цим у коментарі Радіо Свобода народни-й депутат Володимир Парасюк пояснив обережність у формулюваннях, що озвучуються на державному рівні, зокрема, щодо рішення уряду запровадити режим надзвичайної ситуації на Донбасі, а не воєнний стан.

Парасюк переконаний, що вводити воєнний стан необхідно, утім, лише на Донбасі, а не на усій території держави.

«Якщо на 2% (території України – ред.) ведеться війна, а всі решта територій мають страждати через маленьку територію? Ввести локальний військовий стан – там у хлопців розв’язуються руки, є певні положення стосовно воєнного стану», – зазначає Парасюк.

Депутат також додає, що на офіційну позицію України щодо конфлікту на Донбасі значною мірою впливає залежність від кредитів міжнародних партнерів.

«Переживають, чи дасть нам Європа гроші, черговий кредит. Я впевнений, що чи буде у нас воєнний стан на локальному рівні чи не буде – все одно дасть. Чи воно нам потрібно? В першу чергу, слід наповнювати бюджет зсередини країни і дивитися на те, звідки ми можемо цей дефіцит заповнити. У нас в країні корупція, яка зжирає величезні надходження до бюджету», – говорить депутат.

У понеділок, 26 січня, уряд ввів режим надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей та ввів режим підвищеної готовності до реагування на надзвичайні ситуації по всій країні.

Сьогодні відбудеться засідання Верховної Ради. За словами спікера Володимира Гройсмана, введення воєнного стану розглядати не планують.

XS
SM
MD
LG