Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську, запаливши свічки, представники ЄС вшановують пам’ять жертв Голокосту


У Дніпропетровську, в Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», сьогодні відбулась церемонія вшанування пам’яті жертв Голокосту. Як повідомили в музеї, цього дня у закладі також відкрили виставку «Нацистський німецький табір смерті – концентраційний табір «Аушвіц».

У заходах, зокрема, взяли участь представники делегацій Європейського союзу та ООН, які відвідують регіон задля вивчення проблем переселенців. Вони запалили свічки в пам’ять жертв Голокосту.

Регіональний представник агентства ООН в Україні у справах біженців Олдріх Андрісек та голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський наголосили, що людство не повинне допустити повторення таких подій.

Виставку «Нацистський німецький табір смерті – концентраційний табір «Аушвіц» підготував Державний музей «Аушвіц-Біркенау», її проведення у Дніпропетровську підтримало генеральне консульство Німеччини.

Представлені на виставці експонати включають фотографії, документи, художні твори ув’язнених, а також повоєнні роботи, виконані людьми, які пережили Голокост. Зокрема, роботи ув’язнених ілюструють факти повсякденного життя в таборі.

2005 року Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документа в 2012 році.

За роки війни нацисти знищили близько 6 мільйонів євреїв, з них півтора мільйона дітей. Чверть із цих жертв були українські євреї.

XS
SM
MD
LG