Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав учасників контактної групи невідкладно провести зустріч


Петро Порошенко ©Shutterstock
Петро Порошенко ©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко закликав учасників тристоронньої контактної групи спеціального представника ОБСЄ Гайді Тальявіні, посла Росії в Україні Михайла Зурабова та екс-президента Леоніда Кучму невідкладно провести консультації з підписантами Мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба президента.

Порошенко закликав учасників контактної групи невідкладно провести консультації з підписантами мінських домовленостей, практичним результатом яких мають стати рішення про негайне припинення вогню і відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, зафіксованої у Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року, фіксація конкретних часових рамок виходу сторін на зазначену лінію; відновлення контролю України на неконтрольованих ділянках українсько-російського державного кордону в Донецькій і Луганській областях та запровадження постійного моніторингу на кордоні з боку ОБСЄ; розблокування питання надання постраждалим районам Донецької та Луганської областей товарів першої необхідності та гуманітарної допомоги, а також істотний прогрес у звільненні заручників та незаконно утримуваних осіб.

Напередодні президенти України та Франції, а також канцлер Німеччини в телефонній розмові обговорили мінські домовленості. Учасники розмови наголосили, що тристороння контактна група є оптимальним форматом для переговорів щодо мирного врегулювання та втілення Мінських домовленостей, під якими стоять підписи всіх сторін, включно з Росією.

Раніше ООН закликала якнайшвидше поновити переговори про врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Останні тижні фіксується ескалація конфлікту на Донбасі.

XS
SM
MD
LG