Доступність посилання

ТОП новини

ЄС засуджує напад на кримськотатарський телеканал


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Рада Європейського союзу у складі міністрів закордонних справ засудила сьогодні поліційну операцію проти єдиного кримськотатарського телеканалу ATR в окупованому Росією українському Криму.

Як мовиться у висновках Ради ЄС, яка збиралася на позачергове засідання, присвячене становищу в Україні, це був черговий акт переслідування й залякування кримськотатарської громади і ще одна спроба обмежити свободу висловлювання і свободу засобів інформації на півострові.

Рада повторила у зв’язку з цим заклик до всіх сторін надати міжнародним правозахисникам повний, вільний і безперешкодний доступ до всіх частин території України, включно з Кримом і Севастополем – їхню незаконну анексію ЄС засуджує і не визнає її, наголошено в документі.

Також сьогодні міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу вирішили продовжити до вересня чинні санкції щодо Росії, запроваджені через її агресію проти України – і нинішню в частині сходу держави, і здійснену під час окупації і спроби анексії Криму. ЄС також вирішив розглянути можливість розширити й поглибити ці санкції.

26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR в окупованому Сімферополі прибули силовики і провели обшук – за повідомленнями, з метою вилучити комп’ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій річної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого прихильників відокремлення Криму – проросійських сил – і тих, хто виступав за єдність України, більшість яких становили кримські татари.

XS
SM
MD
LG