Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Рада з прав людини просить перевірити справу багатодітної матері з Вязьми


Світлана Давидова
Світлана Давидова

У Росії глава президентської Ради з прав людини Михайло Федотов закликає генпрокурора Росії Юрія Чайку провести перевірку у зв’язку з порушенням кримінальної справи про державну зраду проти жительки Вязьми Смоленської області Світлани Давидової, яка зателефонувала в посольство України.

«Викликає також занепокоєння обрання як запобіжного заходу арешту для багатодітної матері, яка виховує сімох дітей, молодшому з яких виповнилося всього два місяці», – йдеться у запиті, опублікованому на сайті ради.

29 січня Лефортовський суд Москви підтвердив, що Давидова арештована до 19 березня у справі про державну зраду. Їй загрожує до 20 років позбавлення волі. Жінка була затримана співробітниками ФСБ 21 січня. Зараз вона перебуває в московському слідчому ізоляторі «Лефортово».

За словами чоловіка Давидової Анатолія Горлова, жінці інкримінують те, що в квітні 2014 вона розповіла по телефону співробітнику посольства України, що сусідня з її будинком військова частина спорожніла, і припустила, що військовослужбовців відправили в Донецьк. Давидова послалася на те, що побачила своїми очима, і на почуту в маршрутці розмову.

XS
SM
MD
LG