Доступність посилання

ТОП новини

У Новотошківці на Луганщині загинули двоє мирних жителів – ОДА


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Через обстріл селища Новотошківка Попаснянського району Луганської області загинули дві місцеві мешканки, ще один чоловік поранений, повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

«Селище Новотошківка, поблизу 29-го блокпоста на Бахмутці, за два останні дні зазнало масованого обстрілу із систем «Град». У центрі села вибухнули кілька десятків реактивних снарядів. Є прямі попадання в житлові будинки, школу і магазини. Кілька приміщень зруйновано вщент, вони згоріли, інші дуже пошкоджені», – йдеться в повідомленні.

Про те, хто вів обстріл, не повідомляють. Як повідомили у прес-службі, зараз у Новотошківці залишилися близько 400 людей (у мирний час було понад 2200).

Крім того, за даними Москаля, в іншому населеному пункті поблизу Бахмутки – Кримському, що за кілька кілометрів від колишнього 31-го блокпосту, вчора снарядами з «Градів» пошкоджені сім житлових будинків.

«Стріляли з боку селища Фрунзе, окупованого так званими казаками. З Кримського виїхало близько 80 відсотків населення, ще кілька десятків людей із речами чекають для виїзду сприятливої можливості. Для їх евакуації буде задіяна військова техніка», – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі АТО раніше сьогодні повідомили, що бойовики минулої ночі не припиняли обстрілу, основні удари були в луганському напрямку.

На сайтах сепаратистів повідомляють, що бої тривають «по всьому фронту». Бойовики звинувачують українські сили в обстрілі міст на Донбасі.

Від квітня, коли почався конфлікт на сході України, загинули, за даними ООН, понад 5100 людей.

XS
SM
MD
LG