Доступність посилання

ТОП новини

Із 1 березня росіяни в’їжджатимуть до України лише за закордонними паспортами – постанова


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову, яка зобов’язує громадян Росії з 1 березня 2015 року в’їжджати на територію України виключно за закордонними паспортами.

«Ми вилучаємо внутрішній паспорт і свідоцтво про народження як підставу для перетину українського державного кордону», – зазначив Яценюк, зауваживши, що уряд ухвалив постанову про зупинку дії окремих положень Угоди між Україною і Російською Федерацією про безвізові поїздки громадян України і Росії.

За словами прем’єра, такий крок дасть змогу суттєво посилити контроль на кордоні та забезпечити інтереси національної безпеки України.

Він наголосив на необхідності посилення контролю на українсько-російському кордоні і «запровадження європейських правил перетину державного кордону, в тому числі громадянами Російської Федерації».

Водночас голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомив, що 2014 року відомством не пропущено через державний кордон понад 46 тисяч іноземних громадянин, зі них 15 тисяч 500 – громадяни Росії.

Раніше Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.

XS
SM
MD
LG