Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Греції їдуть до Італії в пошуках підтримки


Дії нового уряду вже призводять до різкого занепаду біржових індексів у Греції, архівне фото з табло Афінської фондової біржі
Дії нового уряду вже призводять до різкого занепаду біржових індексів у Греції, архівне фото з табло Афінської фондової біржі

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас і міністр фінансів Яніс Варуфакіс вирушили сьогодні до Італії в намаганні здобути підтримку своїм намаганням змінити суворі умови надання Афінам міжнародної фінансової допомоги.

Вони мають зустрітися в Римі зі своїми колегами, прем’єр-міністром Маттео Ренці й міністром фінансів П’єром Карлом Падоаном.

Завтра грецький міністр фінансів планує зустріч у Франкфурті з президентом Європейського центрального банку Маріо Драґі, а післязавтра в Берліні з колегою з Німеччини Вольфґанґом Шойбле.

Учора в Лондоні Варуфакіс запропонував покласти край протистоянню з міжнародними кредиторами тим, щоб обміняти боргові зобов’язання Греції на нові облігації, виплати за якими будуть не фіксовані, а прив’язані до темпів економічного зростання Греції.

Новий уряд лівацьких і правих популістів у Греції на чолі з Алексісом Ципрасом заявляє, що хоче домовитися про нові, значно менш суворі умови надання країні міжнародної фінансової допомоги.

Нині чинні умови надання Греції допомоги від Європейського союзу, країн-членів і Міжнародного валютного фонду загалом на 240 мільярдів євро, яка має на меті врятувати країну від дефолту, вимагають від Афін суворих заходів заощадження і радикальних економічних реформ.

XS
SM
MD
LG