Доступність посилання

ТОП новини

Міністри оборони Нідерландів та Німеччини наполягають на допомозі Києву лише нелетальною зброєю


Голова оборонного відомства Нідерландів Жанін Генніс-Пласхарт під час зустрічі міністрів оборони держав НАТО заявила, що політичний діалог – це єдиний вихід з кризи на сході України, і потрібно підтримувати Україну виключно нелетальним озброєнням.

«Ідея збільшення кількості зброї в українському конфлікті не наблизить нас до його припинення та не зупинить страждань народу», – додала міністр оборони Німеччини Урзула фон дер Ляєн.

Німецький міністр оборони наголошує, що НАТО і країни ЄС «мають чинити якомога більше тиску на сепаратистів та Росію, але економічними та політичними важелями».

«Рішення слід шукати за столом, а не на полі бою, бо давати новий імпульс для нової ескалації напруги – це недобра ідея. Ми потребуємо стабільного політичного вирішення українського конфлікту», – зазначила Урзула фон дер Ляєн.

Раніше канцлер Німеччини Анґела Меркель наголосила, що її країна не буде надавати Україні зброї, бо канцлер твердо переконана, що конфлікт в Україні не можна вирішити воєнним способом. Тому, сказала вона, Німеччина разом із партнерами в ЄС вживатиме для цього дипломатичних кроків, а в разі потреби і нових санкцій проти Росії. Зі схожою заявою від імені своєї країни виступив і міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Дотепер Захід відкрито надавав Україні військову допомогу нелетальними засобами.

Сьогодні канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд зустрінуться з президентом України Петром Порошенком в Києві і з президентом Росії Володимиром Путіним 6 лютого в Москві. Очікується, що президент Франції і канцлер Німеччини під час цих візитів «зроблять нову пропозицію щодо вирішення конфлікту» на сході України.

XS
SM
MD
LG