Доступність посилання

ТОП новини

Голова Харківщини виступає проти радикальних акцій протесту


Повалення Леніна у Харкові (архівне фото)
Повалення Леніна у Харкові (архівне фото)

Новий голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін заявив, що негативно ставиться до радикальних акцій на кшталт «сміттєвої люстрації» чи несанкціонованого знесення памʼятників радянської доби. Про це він сказав у відповідь на запитання Радіо Свобода.

«Що стосується радикальних дій, ставлюся до цього негативно. Я вважаю, що закон для усіх єдиний і закон потрібно виконувати. Якщо людина порядна, патріотична і налаштована сама встановлювати ту межу, де закон, а де ні, то це дуже небезпечно і неправильно», – зазначив Ігор Райнін.

Щодо знесення пам’ятників, голова ОДА висловив побажання, щоб ініціатори таких акцій дотримувалися встановленої законом процедури. «Є порядок демонтажу. Важлива процедура. Я проти радянської епохи в цілому і товариш Ленін – це точно не мій герой, але я за процедуру», – зазначив Райнін.

У відповідь на зауваження, що більшість у Харківській міськраді складає фракція Партії регіонів, яка не голосує за знесення пам’ятників радянської доби, Ігор Райнін зазначив, що в такому разі варто очікувати після місцевих вборів. «Тоді міськрада буде проукраїнською», – додав він. За словами Ігоря Райніна, сам він разом зі своєю командою планує взяти участь у виборах.

Він також закликав патріотичні організації обʼєднатися у спільний рух. «Необхідно об’єднатися і припинити з’ясовувати відносини, боротися за лідерство. Проукраїнські сили мають об’єднатися і разом робити спільну справу», – додав голова ОДА.

Ігор Райнін очолив Харківську область 3 лютого.

XS
SM
MD
LG