Доступність посилання

ТОП новини

Савченко готова припинити голодування лише після переведення на територію України − «Батьківщина»


Льотчиця і народний депутат Надія Савченко готова розпочати вживання їжі лише після переведення її хоча б у Посольство України в Росії. Про це в ефірі телеканалу «Інтер» заявив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько, повідомили у прес-службі «Батьківщини».

На переконання Крулька, Савченко залишається головною бранкою Кремля, вона «не припинить голодовку і передає чіткий месидж, що буде триматися з усіх сил і готова відновити вживання їжі, коли її переведуть хоча б у приміщення українського Посольства, тобто на територію України».

За його словами, російська сторона продовжує поводитися дуже цинічно у всьому, що стосується Савченко, зокрема пустити її сестру Віру до Надії 4 лютого у СІЗО «Матросская тишина» хотіли тільки в супроводі іншої особи – українського консула або російського омбудсмена. «А це вже вважається − два побачення. Тобто та кількість, яка дозволена на один місяць. Це говорить про навмисне обмеження можливостей Надії комунікувати із зовнішнім світом», − зазначив депутат.

27 жовтня 2014 року Басманний суд Москви продовжив строк утримання Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року. 22 грудня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Савченко і залишив її під вартою. Льотчицю утримують в московському СІЗО №6. 15 грудня Савченко оголосила голодування. Слідчі Слідчого комітету Російської Федерації хочуть залишити Савченко під вартою до 13 травня.
10 лютого Басманний суд Москви розгляне клопотання слідства про продовження строку утримання Савченко під вартою.

XS
SM
MD
LG