Доступність посилання

ТОП новини

Підприємства «Укроборонпрому» працюють у 3 зміни, щоб забезпечити військових технікою − Турчинов


Підприємства «Укроборонпрому» працюють у три зміни, щоб забезпечити українських військових бойовою технікою. Про це сказав журналістам секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомили у прес-службі РНБО.

Турчинов оглянув сучасну спеціалізовану автомобільну і бронетанкову техніку, що надійшла на озброєння Збройних сил України та Національної гвардії України.

Секретар РНБО зазначив, що сьогодні стоїть нагальне питання забезпечення новою бойовою технікою українських військових, що служать у зоні проведення АТО. Зокрема йдеться про перевірений у боях бронетранспортер «Спартан», що порівняно з раніше опрацьованими зразками, «з урахуванням результатів проходження бойових дій модернізований новою вежею, бойовим модулем, який управляється автономно та оснащений крупнокаліберним кулеметом і ракетами типу «Стугна».

«Це дозволяє вежі автономно працювати, таким чином ми захищаємо оператора, який веде вогонь», − сказав Турчинов і додав, що разом з крупнокаліберним 12-міліметровим кулеметом це достатньо ефективна зброя, «що може вражати бойову техніку та живу силу противника».

Секретар РНБО пояснив, що зараз модуль перевіряють не тільки на полігоні, а й в умовах бойових дій.

Турчинов висловив сподівання, що Україна розпочне військово-технічну співпрацю зі стратегічними партнерами.

XS
SM
MD
LG