Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Росії у Празі пікетували


Посольство Росії знову пікетують у Празі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00

Понад півсотні активістів в неділю у Празі розклали десятиметровий прапор України навпроти посольства Росії. Люди вимагали «припинити путінську окупацію» та надати Україні зброю.

Разом з українцями на мітингу були чехи та білоруси – із власними національними прапорами, вони скандували: «Путін, руки геть від України!», «Стоп путінській окупації» та «Слава Україні».

Це вже четверта антипутінська акція у Празі від початку року. Але перша – із розкладанням гігантського жовто-блакитного стягу та вимогами про озброєння.

«Ми сьогодні прийшли сказати «стоп окупації», «геть російські війська», «геть Путіна з України». Більше ми не хочемо таких братів, сусідів, таких помічників!» – сказала заробітчанка Дар’я Дронь. Жінка тримала в одній руці прапор України, а в іншій – Євросоюзу.

Активісти проспівали гімн, прочитали молитву за Україну та вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Волонтери ГО «Євромайдан-Прага» прозвітували про допомогу, зібрану і доставлену українським військовим.

Напередодні чеські активісти ГО «Празький Майдан» оголосили, що зібрали понад 10 тисяч підписів під петицією про недовіру президенту Мілошу Зееману, зокрема, і через його висловлювання на підтримку агресії Путіна в Україні. Тепер, за законодавством Чехії, петицію має розглянути сенат.

XS
SM
MD
LG