Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар Ган чекає прориву на переговорах у Мінську в «нормандському форматі»


Єврокомісар з питань сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнес Ган
Єврокомісар з питань сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнес Ган

Єврокомісар з питань сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнес Ган вважає, що 11 лютого в Мінську на переговорах за участю канцлера Німеччини Анґели Меркель та президентів Франції Франсуа Олланда, України Петра Порошенка та Росії Володимира Путіна можливий відчутний прогрес.

«Я налаштований доволі позитивно щодо очікувань від переговорів запланованих на середу у Мінську, і сподіваюся там ми побачимо прорив, бо сигнали, що надходять від всіх зацікавлених сторін, доволі обнадійливі», – заявив у Брюсселі Ган.

Перед засіданням міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, де триватимуть дипломатичні зусилля з урегулювання конфлікту в Україні, єврокомісар зауважив, що «шлях до припинення конфлікту ще довгий».

Однак, на думку Йоганнеса Гана, «всі партнери нині усвідомили, що настав час для знаходження рішення, для домовленості, бо гуманітарна ситуація в районі Донбасу надзвичайно погіршується і потребує негайних рішень».

Голови зовнішньополітичних відомств держав ЄС зібралися 9 лютого в Брюсселі, щоб обговорити терористичну загрозу глобальній безпеці.

У середу, 11 лютого, в Мінську заплановані переговори в «нормандському форматі». Про таку можливість лідери Німеччини, Франції, України та Росії домовилися в телефонному режимі 8 лютого.

XS
SM
MD
LG