Доступність посилання

ТОП новини

Уряд від 10 лютого вводить прикордонний режим з зоною АТО та Кримом


Зона АТО, архівне фото
Зона АТО, архівне фото

Кабінет міністрів вводить із 10 лютого прикордонний режим на час проведення антитерористичної операції прикордонний режим для низки районів і населених пунктів Донецької, Луганської та Харківської областей, а також двох районів Херсонської області, що межують із Кримом. Про це йдеться у постанові уряду №38 від 30 січня.

Згідно з документом, такий режим вводиться з метою підвищення рівня національної безпеки України, гарантування безпеки громадян.

Прикордонний режим буде введено з 10 лютого на території міста Донецька, Авдіївки, Артемівська, Вугледара, Горлівки, Дзержинська, Дебальцевого, Докучаєвська, Селидового (Донецька області); Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Мар’їнського, Ясинуватського районів Донецької області. Він також поширюється на території Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського, Старобільського районів Луганської області, Богодухівського району Харківської області, а також Новотроїцького та Чаплинського районів Херсонської області.

З 21 січня у зоні проведення АТО почав діяти пропускний режим для тих, хто перетинає лінію розмежування між Україною і тимчасово окупованими територіями Донбасу. В’їзд на неконтрольовану територію та виїзд з неї громадян України та іноземців здійснюється за умови пред’явлення паспорта та перепустки, виданої координаційними групами. Пізніше секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що пропускний режим в зоні проведення АТО посилюватиметься.

XS
SM
MD
LG