Доступність посилання

ТОП новини

Справа Савченко: суддя відхилив клопотання про відвід


Надія Савченко
Надія Савченко

Суддя московського суду, який розглядає рішення про продовження арешту української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, відмовив у клопотанні захисту про відвід суду. Про це у Twitter повідомляють адвокати Савченко Микола Полозов і Марк Фейгін.

Як написав російський опозиціонер Олексій Навальний, на сьогоднішньому суді «знаменитий суддя Артур Карпов, просто штатний слуга Слідчого комітету, використовуваний для важливих незаконних рішень». На початку засідання захист оголосив вимогу замінити суддю, була оголошена перерва. Зараз засідання продовжується.

Сьогодні суд має розглянути питання про продовження арешту Савченко, яка голодує вже 60-ий день, до 13 травня.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.

За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Всі звинувачення Савченко відкидає.

За інформацією адвокатів, наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

Напередодні український омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до московського суду із закликом замінити Надії Савченко запобіжний захід з арешту на такий, що не пов’язаний з утриманням під вартою.

XS
SM
MD
LG