Доступність посилання

ТОП новини

Рада не подолала вето президента на закон про мораторій на стягнення заставного майна


Верховна Рада відхилила президентський законопроект про мораторій на стягнення майна, наданого для забезпечення кредитів в іноземній валют. За проголосували лише 14 народних депутатів з 226 необхідних.

Парламент не зміг подолати вето президента на даний закон. За рішення проголосували129 з 214 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Таким чином, не прийнято жодного рішення і закон вважається відхиленим.

28 грудня 2014 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон «Про мораторій на відчуження майна громадян, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті». За словами авторів закону, документ розроблено з метою захисту прав людини, зокрема недопущення порушення права на житло.

Президент ветував цей закон. Пропозиції президента щодо законопроекту №1610 спрямовано до парламенту 13 січня.

У прес-службі президента пояснили, щозауваження президента до закону ґрунтуються на тому, що він комплексно не вирішує проблеми погашення банківських кредитів в іноземній валюті, а відсутність комплексного врегулювання питання погашення заборгованості за споживчими кредитами в іноземній валюті призводить до стійкого погіршення ситуації в банківській системі та зниження її ліквідності.

Вирішення проблем позичальників не може ставити під загрозу інтереси вкладників банків, які мають однакові права з позичальниками, наголосили у прес-службі.

XS
SM
MD
LG