Доступність посилання

ТОП новини

Донецька ОДА повідомляє про збільшення кількості загиблих від обстрілу Краматорська


Краматорськ після обстрілу 10 лютого 2015 року
Краматорськ після обстрілу 10 лютого 2015 року

Донецька облдержадміністрація повідомляє про збільшення кількості загиблих від вчорашнього обстрілу Краматорська до 17 людей, троє з яких померли в лікарні.

За даними департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА, в стаціонарах лікарень залишаються 34 поранені, в тому числі 4 дитини.

Раніше повідомлялось, що від вчорашнього обстрілу Краматорська загинули 16 людей – це цивільні жителі і військові, поранені – 65 людей.

У штабі АТО заявили, що обстріл здійснили бойовики, які використовували 300-міліметрові реактивні системи залпового вогню «Смерч». У силових відомствах України заявляють, що обстріл Краматорська був здійснений із Горлівки, яка перебуває під контролем угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним. Прокуратура розслідує обстріл Краматорська за статтею «теракт». Сепаратисти заявляють, що не причетні до обстрілу.

Пізніше у ОБСЄ заявили, що Краматорськ був обстріляний з південно-східного напрямку. Місія ОБСЄ також визначила, що три досліджені спостерігачами 300-міліметрові снаряди «були випущені із БМ-30 «Смерч» або реактивної системи залпового вогню «Торнадо».

XS
SM
MD
LG