Доступність посилання

ТОП новини

Вигадки бойовиків «ДНР» щодо обстрілу Краматорська


Люди розглядають залишки ракетного снаряду на вулиці Краматорська. 10 лютого 2015 року
Люди розглядають залишки ракетного снаряду на вулиці Краматорська. 10 лютого 2015 року

В угрупованні «ДНР» тепер запевняють, що не мають «Смерчів»

Представники угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним, заявили, що не мають озброєння, яким можна було б обстріляти Краматорськ. Однак, згідно з інформацією, яку озвучив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко, це не відповідає дійсності.

У свіжому випуску програми «Время покажет» на «Російському першому» каналі знову дискутують про конфлікт на Донбасі: обстріл українського міста Краматорськ 10 лютого, за день до запланованої зустрічі в «нормандському форматі» у Мінську.

Представник угруповання «ДНР», так званий голова «комітету з державотворення Новоросії» Володимир Рогов висловився з приводу обстрілу Краматорська і згадав чомусь про Маріуполь.

«Буквально нещодавно ми з вами тут вже обговорювали обстріл Маріуполя, і там все більш ніж зрозуміло, і зверніть увагу: та тема теж акуратно в повідомленнях українських ЗМІ «захлинулася», просто зникла з порядку денного. Тут абсолютно вірно, обстріли були з контрольованої українською стороною території, Порошенко заявив про якийсь «Торнадо», новий якийсь вид озброєння, він, напевно, щось з вітром сплутав. І найцікавіше, що у нас на озброєнні просто таких систем немає, то з чого ж ми могли стріляти, якщо це тільки в українській армії є така зброя?» – сказав він.

Слід зазначити, що, за даними спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, Маріуполь обстріляли з території, яка підконтрольна бойовикам так званої «ДНР». Після того російські медіа перекручували інформацію з офіційного звіту ОСБЄ.

Що ж до трагедії, яка сталась у вівторок у Краматорську, сепаратисти стверджують, буцімто українські військові обстріляли власний головний штаб АТО та житловий квартал «заради провокації» і що вони не мають такого озброєння.

Однак, у мережі є відеодокази того, як, наприклад, по місту Макіївці рухається система залпового вогню «Смерч».

Окрім того, 10 лютого керівник Донецької області Олександр Кіхтенко заявив, що у нього є дані від української розвідки про появу в Горлівці чотирьох пускових установок. А це означає, що у бойовиків є озброєння та технічні можливості, які могли бути використані для обстрілу Краматорська.


В офіційному звіті ОБСЄ зазначають, що місто було обстріляне з південно-східного напрямку. Місія ОБСЄ побувала на місці події і визначила, що три досліджені спостерігачами 300-міліметрові снаряди «були випущені із БМ-30 «Смерч» або реактивної системи залпового вогню «Торнадо».

Раніше сепаратисти самі повідомляли про те, що буцімто як трофей отримали установку РСЗВ «Смерч».

11.02.2015
Фейки від каналу «Россия-24»: про «нову концепцію патріотичного виховання в Україні»

Російський канал використав фейкове зображення і знову згадав про «дітей, яких готують до війни» далі
09.02.2015
ЗМІ Росії вигадали українські загороджувальні загони

Російські медіа поширили дезінформацію про евакуацію мирних мешканців із Дебальцева та вигадки про «загороджувальні загони» далі
09.02.2015
Брехня ЗМІ Росії: на Одещині таємно ховають бійців АТО

Одесі спростували інформацію про масові таємні поховання українських військових, поширену на російських сайтах далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG