Доступність посилання

ТОП новини

Переговори «нормандської четвірки» триватимуть ще кілька годин – Чалий


У Мінську проходять переговори в «нормандському форматі»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

У Мінську проходять переговори в «нормандському форматі»

Переговори «нормандської четвірки» у Мінську триватимуть ще кілька годин, повідомляє заступник керівника Адміністрації президента Валерій Чалий.

«Станом на 3-30 (2-30 за київським часом) переговори у Мінську продовжуються. Годин сім працювали командами. Тепер у форматі чотирьох лідерів (без радників). Про подробиці ще зарано. Думаю, що в нас ще роботи годин на 5-6. Як мінімум. Але без домовленості про безумовне припинення вогню, я вважаю, звідси не можна їхати. Пішла «боротьба нервів», – написав Чалий на своїй сторінці у Facebook.

Переговори у Мінську президентів України, Франції, Росії та канцлера Німеччини тривають з вечора 11 лютого. Наразі Петро Порошенко, Франсуа Оллан, Володимир Путін та Ангела Меркель проводять зустріч віч-на віч. Перед цим сторони вели переговори у широкому форматі, у яких брали участь також делегації чотирьох країн.

У середу увечері у Мінську поновилася і зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Представники України, Росії, ОБСЄ та сепаратистів знову зібралися у резиденції «Дипсервіс хол» у центрі білоруської столиці. Перший раунд цієї зустрічі відбувся у вівторок, 10 лютого, але жодного рішення сторони не ухвалили.

Як повідомляли посол України у Білорусі Михайло Єжель та міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, за підсумками переговорів щодо врегулювання кризи на Донбасі, які наразі тривають у Мінську, має бути підписаний підсумковий документ.

XS
SM
MD
LG