Доступність посилання

ТОП новини

Мінські домовленості мають принести спокій на Донбасі – Гуґ


Заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ
Заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ

В ОБСЄ сподіваються, що останні домовленості у Мінську принесуть спокій на Донбасі, заявив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ.

«Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ сподівається, що воля, виявлена державами, які у Мінську підписали документ, гарантуватиме припинення вогню, відведення озброєння і принесе спокій цивільному населенню, яке постраждало від конфлікту, дозволить йому повернутися до нормального життя», – сказав Гуґ у четвер, 12 лютого, на прес-конференції у Києві.

Він також висловив сподівання, що «Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зможе виконувати свої завдання, передбачені домовленостями».

На зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Як заявив президент Росії Володимир Путін по завершенні переговорів, українські військові мають відвести озброєння від нинішньої лінії зіткнення, бойовик – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія висувала неприйнятні для Києва умови. За його словами, на федералізацію чи автономія для Донбасу Україна не погодилася.

Президент Франції Франсуа Олланд назвав досягнуті в Мінську домовленості «полегшенням для Європи» і «надією для України».

XS
SM
MD
LG