Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: тих, хто здійснив злочини проти людяності, не амністуватимуть


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Амністія учасників подій на сході України здійснюватиметься лише в рамках закону, ухваленого Верховною Радою, про помилування лідерів бойовиків не йдеться, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Амністія винятково – я наголошую – в рамках закону, який розглядали тут у цій залі», – заявив Клімкін, виступаючи в парламенті України.

На запитання, чи буде указ президента про помилування лідерів бойовиків, міністр відповів: «Відповідь дуже проста: ні».

«Амністія жодним чином не може бути надана тим, хто був задіяний і залучений до злочинів проти людяності. Це абсолютна позиція, яка була однозначно підкреслена у рамках вчорашніх переговорів», – наголосив міністр.

На мирних переговорах у Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції був погоджений «Комплекс заходів на виконання Мінських домовленостей». Цей документ підписала контактна група: представники України, ОБСЄ і сепаратистів.

Документ, зокрема, передбачає «забезпечити помилування і амністію шляхом введення в силу закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв’язку з подіями, що відбувалися в окремих районах Донецької та Луганської областей України».

XS
SM
MD
LG