Доступність посилання

ТОП новини

Оточення Дебальцевського плацдарму немає – Міноборони


Українські бійці поблизу Дебальцева, 12 лютого 2015 року
Українські бійці поблизу Дебальцева, 12 лютого 2015 року

У Міністерстві оборони повідомляють, що оточення Дебальцевського плацдарму немає.

За повідомленням прес-служби відомства, незважаючи на мінські домовленості, проросійські бойовики не тільки не припиняють ведення обстрілів позицій українських військових та мирних мешканців, а навіть збільшили їх кількість та інтенсивність.

«Найбільш напруженою залишається ситуація у районі Дебальцевського плацдарму, де бойовики продовжують навмисно наносити масовані артилерійські удари по житлових кварталах міста Дебальцеве, знаючи, що там знаходиться лише цивільне населення», – йдеться у повідомленні.

Дебальцевський плацдарм не буде замкнений у кільце та відрізаний від постачання і комунікацій, наголошують у Міноборони, зауважуючи, що там зосередженні значні сили АТО.

Раніше сьогодні заступник міністра оборони Петро Мехед заявив, що бойовики прагнуть встановити контроль над містами Дебальцеве та Маріуполь Донецької області до 15 лютого, коли сторони мають припинити вогонь.

На зустрічі в Мінську лідери України, Росії, Німеччини і Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого.

За даними штабу АТО, бої поблизу міста Дебальцева та за контроль над дорогою Дебальцеве-Артемівськ не припиняються.

Останні кілька тижнів Дебальцеве є однією з найгарячіших точок на Донбасі.

XS
SM
MD
LG