Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії заявило, що влада України та Заходу спотворюють зміст Мінських угод


Офіційні представники української влади, а також окремих західних країн спотворюють зміст мінських домовленостей. Такою є заява МЗС Росії, оприлюднена на офіційному сайті відомтства.

«Серйозну тривогу викликає те, що офіційні представники української сторони в особі Міністра закордонних справ України П. А. Клімкіна, а також деяких західних держав, зокрема США, по суті, солідаризувалися з думкою радикальних націоналістів у Верховній Раді і стали спотворювати зміст Мінських домовленостей», − сказано в заяві.

На думку російського МЗС, це ставить під сумнів «реалізацію конкретних положень схваленого лідерами Росії, Німеччини, Франції та України документа». Водночас, як саме спотворюється зміст, на думку МЗС, в заяві не сказано.

«Розраховуємо, що всі підписанти Мінського документа від 12 лютого, а також сторони, які підтримали мінський процес, включаючи Німеччину і Францію, зроблять все, щоб досягнуті домовленості неухильно виконувалися», − підкреслюється в повідомленні.

Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив про намір припинити вогонь на всій території, яку захопили проросійські бойовики. Однак деякі ЗМІ повідомляють, що Захарченко уточнив, що припинення вогню стосується «всієї території «ДНР», за винятком внутрішніх районів – Дебальцева».

2 лютого в Мінську лідери України, Росії, Франції, Німеччини та Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого з 00:00.

XS
SM
MD
LG