Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики можуть використати ситуацію під Дебальцевим, щоб зірвати перемир’я − Порошенко


Президент Петро Порошенко на засіданні Генерального штабу Збройних сил України, 15 лютого 2015 року
Президент Петро Порошенко на засіданні Генерального штабу Збройних сил України, 15 лютого 2015 року

У своєму виступі в Генеральному штабі України президент України Петро Порошенко заявив про припинення вогню по всій лінії зіткнення.

«Домовленості мають бути дотримані, ми розраховуємо на те, що вони будуть дотримані. Вони дійшли до такого рівня, що вище нікуди. Сподіваємося, що протилежна сторона поставиться до них з відповідальністю».

Водночас, він заявив, що Україна, отримавши удар по одній щоці, іншу підставляти не буде.

За його словами, найважча ситуація зараз біля Дебальцева.

«Це Дебальцевський плацдарм, а не котел. Бо славні ЗСУ утримали рубежі, які були визначені для оборони», − заявив Порошенко.

Також він зазначив, що мирний процес перебуває під загрозою. Бо бойовики можуть використати ситуацію під Дебальцевим, щоб зірвати перемир’я.

Раніше лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив про намір припинити вогонь на всій території, яку захопили проросійські бойовики. Однак деякі ЗМІ повідомляють, що Захарченко уточнив, що припинення вогню стосується «всієї території «ДНР», за винятком внутрішніх районів – Дебальцева».

12 лютого в Мінську лідери України, Росії, Франції, Німеччини та Франції домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого з 00:00.

На цю ж тему:

15.02.2015
Порошенко віддав наказ силам, задіяним в АТО, припинити вогонь

Під час зв'язку з керівниками секторів в зоні АТО вони доповіли, що до них наказ донесений і вони приступили до його виконання далі
XS
SM
MD
LG