Доступність посилання

ТОП новини

Справу екс-беркутівців Зінченка і Аброськіна розглядатиме інший суд


Колишні співробітники спецпідрозділу «Беркут» Сергій Зінченко та Павло Аброськін
Колишні співробітники спецпідрозділу «Беркут» Сергій Зінченко та Павло Аброськін

Справу колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, підозрюваних у вбивстві 39 майданівців на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, передадуть в Апеляційний суд для визначення іншого суду, який розпочне розгляд справи. Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва.

На початку засідання двоє з трьох суддів Печерського суду міста Києва Сергій Вовк та Олеся Батрин оголосили про самовідвід.

Згідно із заявою суддів, вони не можуть розглядати дану справу, оскільки були слідчими суддями в рамках даного кримінального провадження.

Прокурори заперечували проти задоволення даної заяви, а захист обвинувачених її підтримав. Відтак у Печерському суді не залишається суддів, що могли б розглядати це резонансне провадження.

«Мені здається, що судді просто не хочуть розглядати цю справу. Це ми бачили і на попередньому засіданні у січні, коли судді раптово потрапляли в лікарню, а потім під тиском потерпілих, прокуратури і захисників розглядали її. Як і перше, так і друге підготовче засідання фактично зірвані, як мінімум, непрофесійною роботою апарату суду, а можна говорити і про саботаж», – пояснив адвокат родичів Небесної Сотні Павло Дикань.

За гратами Сергій Зінченко та Павло Аброськін перебувають вже 12-й місяць. 23 січня судді Вовк, Батрин та Карабань залишили їх під вартою до 23 березня.

Досудове слідство у цій справі закінчено. Генпрокуратура в обвинувальному акті вимагає їм найвищої міри покарання – довічного позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG