Доступність посилання

ТОП новини

Росія вже готує для введення до Донбасу новий «гумконвой»


(архівне фото)
(архівне фото)

Росія вже починає формувати наступний, 15-й свій «гуманітарний конвой» на захоплені наразі сепаратистами за підтримки Росії частини українського Донбасу, заявив сьогодні міністр надзвичайних ситуацій Росії Володимир Пучков.

Формування колони має завершитися протягом десяти діб, сказав він, перебуваючи в Женеві.

При цьому стверджував міністр, слова якого наводить російське агентство «Інтерфакс», Росія «неухильно продовжує виконувати всі вимоги міжнародних документів щодо гуманітарної діяльності, взаємодіє з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, офіційними представниками Києва» тощо.

Крім того, російський міністр заявив журналістам, що в перебігу розмови з президентом МКЧХ Петером Маурером він запевняв співрозмовника, що так само Росія виконувала всі міжнародні норми і правила і в перебігу введення в Україну попередніх 14 «гуманітарних конвоїв».

В Україні звертають увагу, що Росія ще жодного разу не виконала міжнародних норм і вимог Києва щодо надання гуманітарної допомоги і введенням своїх «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство. Україна і Міжнародний комітет Червоного Хреста відмовляються приймати чи супроводжувати ці «гуманітарні конвої», бо Росія не подає детального переліку вантажів або повідомляє про вантажі, які не можуть бути визнані гуманітарними. В Україні також звертають увагу, що щоразу після введення чергового «конвою» сепаратисти посилюють обстріли й напади на українські позиції.

XS
SM
MD
LG