Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії: призначення Саакашвілі може створити незручності у відносинах із Україною


Ґіорґі Марґвелашвілі, архівне фото
Ґіорґі Марґвелашвілі, архівне фото

Президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі заявив сьогодні, що у зв’язку з призначенням на офіційну посаду в Україні колишнього президента Міхеїла Саакашвілі, якого Тбілісі розшукує, може створити «певні незручності» у відносинах двох держав.

Але, виступаючи перед журналістами, він додав, що поважає суверенітет України і не збирається коментувати її внутрішню політику, а призначення когось на певну посаду є саме внутрішньою суверенною справою України.

Марґвелашвілі висловив сподівання, що такі «незручності» не розвиватимуться далі.

Президент Грузії також повідомив сьогодні, що розглядає можливість прибути з офіційним візитом до України.

За його словами, Україна є найближчим другом Грузії, якій потрібна підтримка Тбілісі.

Як повідомив Ґіорґі Марґвелашвілі, виступаючи на телебаченні, запрошення представникам влади Грузії відвідати урочистості в Києві пам’яті Героїв Небесної сотні 20–21 лютого передав учора посол України у Тбілісі Віталій Цибенко, відвідуючи Міністерство закордонних справ Грузії.

Посла викликали до МЗС у Тбілісі для пояснень у зв’язку з призначенням Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Дорадчої міжнародної ради реформ України.

У Грузії колишнього президента оголосили в розшук, висунувши проти нього низку кримінальних звинувачень. Саакашвілі відкидає їх, називаючи політичним переслідуванням із боку нинішньої влади опозиційних до нього сил.

XS
SM
MD
LG