Доступність посилання

ТОП новини

Канада оголосила нові санкції через агресію Росії проти України


Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер оголосив у вівторок про нові економічні санкції і заборони на в’їзд щодо 37 громадян Росії і України, а також щодо 17 юридичних осіб і організацій із цих держав.

За його словами, уряд Канади неухильно підтримує народ України, який постав перед невпинною воєнною агресією режиму Путіна, тому в координації з партнерами в ЄС і США знову посилює свої санкції.

Вони стали відповіддю на ескалацію актів агресії з боку підтримуваних Росією сепаратистів останніми тижнями, включно з нападами на Маріуполь у січні, сказав Гарпер.

Крім того, Канада уважно стежить за виконанням домовленості про припинення вогню, досягненої в Мінську 12 лютого, і готова вжити й подальших заходів проти Росії і підтримуваних нею бойовиків, якщо вони грубо порушуватимуть умови домовленості.

Спільні заходи, які Канада і її партнери вже запровадили дотепер, чинять справжній економічний тиск на режим Путіна і його колаборантів, і ця ціна для Росії зростатиме, якщо вона вперто продовжуватиме ескалацію конфлікту і не дасть змоги досягти мирного вирішення, наголосив прем’єр Канади.

Список фізичних і юридичних осіб та організацій, яких стосуватимуться нові санкції Канади, значною мірою повторює останні санкційні списки Європейського союзу і Сполучених Штатів Америки.

Євросоюз, а також США, Канада й інші країни наклали на Росію і проросійських діячів із українським громадянством уже цілу низку санкцій, спершу через окупацію і спробу анексії Росією українського криму, а потім і через воєнну агресію Росії і підтримуваних нею збройних сепаратистів на Донбасі.

XS
SM
MD
LG