Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині перевіряють «нездорових» мобілізованих


На Харківщині повторно перевірятимуть медичні справи мобілізованих, яким вдалося уникнути служби в зоні антитерористичної операції за станом здоров’я, повідомив сьогодні представник штабу оперативного командування «Північ» полковник Андрій Дермін.

За його словами, серед головних проблем ведення четвертої хвилі мобілізації на Харківщині є зловживання під час проходження медкомісій призовниками. Дермін розповів, що спостерігається великий відсоток чоловіків, яким медкомісії відмовили у службі в зоні АТО через поганий стан здоров’я.

«Із чотирьох з половиною тисяч військовозобов’язаних, які пройшли медичну комісію, було визнано придатними до служби тільки дев’ятсот осіб. Це говорить про те, що люди й досі в Харківській області не зовсім пройнялися, так би мовити, духом патріотизму стосовно виконання свого державного обов’язку з захисту територіальної цілісності України, і тривають такі моменти, як отримання фіктивних довідок», – заявив представник штабу оперативного командування «Північ».

За його словами, аби припинити таку практику, створена обласна медична комісія, що переглядає попередні вердикти лікарів щодо непридатного здоров’я мобілізованих.

«На сьогодні з двохсот поданих на перегляд медичних справ десять осіб визнані придатними до військової служби і близько тридцяти осіб відправлені на переобстеження», – розповів полковник Андрій Дермін.

Загалом від мобілізації на Харківщині ховається чотири з половиною тисячі осіб.

Наразі військове навчання почати вісімсот військовозобов’язаних за плану у 2793 призовники.

Раніше новий голова обладміністрації Ігор Райнін повідомляв Радіо Свобода, що через хабарництво в системі охорони здоров’я 75 відсоткам потенційних мобілізованих видаються довідки про непридатне здоров’я для служби на фронті.

XS
SM
MD
LG