Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії знову лякають «Правим сектором» у Дебальцеві


А в Міноборони України повідомили про появу в інтернеті фейкових сторінок нібито міністра Полторака

Російський телеканал «Звезда» у середу повідомив, що, буцімто, українські силовики, відступаючи із міста Дебальцева, вбивають мирних мешканців. Зокрема, за версією російських медійників, такі дії вчинили представники націоналістичних організацій і «Правого сектору». Кореспондент Радіо Свобода Левко Стек, повідомив, що названі у такому повідомленні російських ЗМІ факти, не відповідають дійсності. Тим часом Міністерство оборони України повідомило про появу в інтернеті фейкових сторінок нібито міністра Полторака.

На російському телеканалі «Звезда» вийшла новина із заголовком «Силовики під час відступу вбивають мешканців цілими сім’ями». «Джерелом» такої інформації виступив редактор журналу «Новая Земля» у Донецьку Артем Ольхін, який писав про «руйнування» так званого «русского мира».

«Коли українські частини відступають і змушені звільняти якийсь черговий квартал міста Дебальцева, якщо в цих частинах є люди, які прийшли служити від «Правого сектору» або від якихось ще радикальних націоналістичних організацій, то, в такому випадку, там мають місце відверто каральні дії. Тобто, буває й таке, що потім наші розвідники заходять і зустрічають цілі вулиці, на яких всі люди в будинках застрелені», – повідомили на телеканалі «Звезда».

Кореспондент Радіо Свобода Левко Стек, який зараз перебуває у зоні АТО неподалік Дебальцева, зазначив, що такі повідомлення російських ЗМІ не відповідають дійсності. По-перше, його здивувала заява, про те, що у Дебальцеві «десь взялись» учасники націоналістичних організацій, і, тим більше, бійці «Правого сектору». За словами Стека, їх там ніколи не було. В місті Дебальцеві здебільшого залишались представники Збройних сил України, мобілізовані або контрактники, або ж бійці Національної гвардії України.

Також кореспондент Радіо Свобода наголосив на тому, що у Дебальцеві станом на середу практично не залишилось мирного населення, через постійні обстріли міста з боку проросійських бойовиків. Окрім того, українські бійці, які покидали територію міста, виходили полями і другорядними дорогами, аби не потрапити під вогонь ворожої артилерії.

«Куди не плюнь, скрізь якісь зовсім далекі від реальності «факти» наводять російські медійники», – підсумував Левко Стек.

Фейкова сторінка міністра оборони України

Тим часом на офіційному порталі Міністерства оброни України повідомили, що у мережі з’явились нібито персональні сторінки міністра оборони України генерал-полковника Степана Полторака.

«Офіційно заявляємо, що ані міністр особисто, ані прес-служба не веде подібні сторінки. Інформація розміщена на тих ресурсах не є офіційною позицією міністра. Просимо представників ЗМІ не посилатися на ці ресурси, а використовувати інформацію лише з офіційних джерел», – йдеться у повідомленні.

Інформацію щодо діяльності Міністерства оборони України та підрозділів ЗСУ ви можете знайти на офіційному сайті, на сторінці у мережі Фейсбук та на сторінці у Твіттер.

18.02.2015
Дезінформація ЗМІ Росії про нібито «масову здачу українських бійців у полон»

А в мережі Twitter з’явилася фейкова сторінка Радіо Свобода із номерами телефонів Служби зовнішньої розвідки Росії далі
16.02.2015
Злом сайту Нацгвардії і дезінформація ЗМІ Росії про «Правий сектор»

Як змінювалась одна і та сама «новина» на сайті Національної гвардії України із 14 по 15 лютого далі
12.02.2015
Журналістка «1+1» розповіла, що було перед «гавканням» LifeNews

За словами Ольги Кошеленко, в агресивності російські колеги звинуватили спочатку українських журналістів далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG